Uvjeti, pravila i odredbe

Uvjeti korištenja

Sav sadržaj objavljen na internetskim stranicama kluba pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga, zaštićen je autorskim pravima kluba i objavljenih autora.

Autorska književna djela, dokumenti, fotografije i svi drugi podaci objavljeni na ovim internetskim stranicama, mogu se koristiti samo za osobne potrebe članova kluba Moj oblak Knjiga, uz poštivanje svih autorskih prava sukladno zakonima Republike Hrvatske i Europske unije.

Informacije koje Moj Oblak Knjiga objavljuje na ovim stranicama, smatraju se točnima u vrijeme njihova unošenja. Moj Oblak Knjiga može u svako doba i bez prethodne najave ažurirati ili izmijeniti podatke na ovim stranicama.

Klub pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga se unaprijed odriče svake odgovornosti koja može nastati korištenjem ovih internetskih stranica za bilo koje radnje korisnika nastale zlouporabom sadržaja istih, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani zlouporabom korištenja sadržaja ovih internetskih stranica.

Zabranjena je reprodukcija, umnožavanje i distribucija dizajna ili podloge ovih internetskih stranica, logotipa, pojedinačnih grafičkih i stilskih elemenata, tekstova, te autorskih književnih djela svih autora koji su ih ovdje objavili djelomično ili u cijelosti.

Autorska književna djela, kao integralne umjetničke cjeline nastale od strane svojih autora, objavljuju se bez ikakvog cenzuriranja njihova sadržaja po bilo kojoj osnovi.

Za sadržaj svakog autorskog književnog djela objavljenog na ovim stranicama, isključivo je odgovoran njegov autor.

Autori daju svoju suglasnost da klub pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga može objavljivati njihova autorska književna djela u skladu s Nakladničkim ugovorom koji su prethodno sklopili.

Ukoliko se ustanovi da je neko objavljeno djelo kopija ili plagijat tuđeg autorskog djela, bilo u cijelosti ili samo djelomično, isto će biti uklonjeno s naših stranica, a Nakladnički ugovor s takvim autorom jednostrano raskinut.

Korištenjem bilo kojeg sadržaja na internetskim domenama www.moj-oblak-knjiga.com i www.mybookcloud.com, članovi kluba – pisci i čitatelji, kao i svi drugi posjetitelji ovih internetskih stranica, smatraju se upoznatima i suglasnima sa svim ovdje navedenim pravilima.

 

Pravila kupnje

Naručivanje

Naručivanje e-knjiga i drugih proizvoda u internetskoj trgovini knjižare kluba pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

Prodavatelj i Isporučitelj e-knjiga i drugih proizvoda je klub pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga, u dogovoru s autorima književnih djela oglašenih na prodaju.

Kupac je posjetitelj internetske knjižare Moj Oblak Knjiga koji odabere barem jedan proizvod, stavi ga u košaricu, popuni sve potrebne podatke za isporuku i pošalje narudžbu, a zatim uplati iznos po Ponudi koju je od nas dobio e-poštom.

Članovi kluba i Kupci mogu postati sve punoljetne osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj ili izvan nje, a koje prihvaćaju naše uvjete poslovanja, što potvrđuju narudžbom proizvoda u internetskoj trgovini knjižare kluba pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga.

Odgovornost za točnost i potpunost unesenih osobnih podataka prilikom naručivanja proizvoda, snosi Kupac.

Proizvod se smatra naručenim u trenutku kada Kupac na naš IBAN račun uplati iznos naznačen u dobivenoj Ponudi.

Putem internetske trgovine knjižare kluba Moj Oblak Knjiga, kupcu je omogućena kupnja svih e-knjiga i drugih proizvoda koji se nalaze na stranicama internetske trgovine Prodavatelja.

Sve cijene izražene su u valuti euro (EUR) s uračunatim porezom.

 

Potvrda narudžbe

Obavijest o potvrdi narudžbe s Ponudom za plaćanje naručenih proizvoda, Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene narudžbe u kojoj je dao sve potrebne informacije.

 

Plaćanje

Vrijednost naručenih e-knjiga ili drugih proizvoda s troškovima fizičke dostave, ako je ona potrebna, Kupac će Prodavatelju uplatiti na njegov IBAN račun u roku naznačenom u Ponudi.

Ukoliko Kupac Prodavatelju ne uplati ukupan iznos iz Ponude u naznačenom roku, smatrat će se da je odustao od narudžbe.

Ukoliko Kupac uplati iznos koji je drugačiji od ukupnog iznosa naznačenog u Ponudi, Prodavatelj će u dogovoru s Kupcem izvršiti povrat novca i storniranje njegove narudžbe ili preinačiti njegovu narudžbu u skladu s uplaćenim iznosom.

U slučaju da Kupac naruči i uplati robu, ali istu odbije primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu nastalih troškova.

 

Dostava

Naručene e-knjige dostavljaju se Kupcima putem elektroničke pošte.

Kupac mora osigurati Prodavatelju ispravnu adresu e-pošte, kako bi isporuka naručenih e-knjiga mogla biti uspješno provedena.

Kupac je obvezan upisati točnu adresu e-pošte i radi pravodobnog slanja Ponude i informacija o isporuci ili statusu pošiljke.

Fizičke proizvode isporučit ćemo dostavnom službom Hrvatske pošte, kao preporučenu i prioritetnu pošiljku.

Isporuku vršimo u roku 1 do 2 radna dana od dana primitka uplate izvršene od strane Kupca, a po našoj poslanoj Ponudi.

Poštanske isporuke fizičkih proizvoda na otoke, manja ili udaljenija mjesta, vrše se sukladno utvrđenom rasporedu isporuke pošiljaka Hrvatske pošte, odnosno povezano i drugih nacionalnih pošta, ako je adresa dostave Kupca u inozemstvu.

Ukoliko ste od dostavne službe zaprimili obavijest o prispijeću pošiljke, pošiljku morate preuzeti osobno na adresi poštanskog ureda naznačenog u obavijesti, a u roku od 5 radnih dana.

Moguće je da neki od naručenih proizvoda imaju produženi rok isporuke. Sve naručene proizvode nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka, ali bez naplate dodatne poštarine Kupcu.

Troškovi dostave fizičke pošiljke u Republici Hrvatskoj po cjeniku Hrvatske pošte za preporučene i prioritetne pošiljke iznose 5,00 eura, a za sve ostale zemlje 18,00 eura.

Naručeni fizički proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je dostavio pošiljku, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Svi fizički proizvodi koji se oštete u transportu, biti će Kupcu nadomješteni ispravnima o trošku Prodavatelja.

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati dostavnicu, koju Hrvatska pošta smatra potvrdom o preuzimanju.

Ukoliko naručeni fizički proizvod nije na raspolaganju, Prodavatelj će Kupca putem e-pošte obavijestiti o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu.

Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe nakon što je ista uplaćena po Ponudi, ali fizički proizvodi još nisu predani Hrvatskoj pošti za isporuku, Prodavatelj će Kupcu vratiti uplaćeni novac.

 

Reklamacije i prigovori

U slučaju materijalnog nedostatka na fizičkom proizvodu, Kupac je dužan o istome obavijestiti Prodavatelja putem e-pošte u roku od najviše 3 dana od dana kada je preuzeo proizvod.

Prodavatelj će provjeriti postoje li opravdani razlozi za reklamaciju i o tome obavijestiti Kupca.

Povrat reklamirane robe organizira Prodavatelj putem dostavne službe Hrvatske pošte i snosi troškove povrata.

Svoje prigovore u smislu članka 10. Zakona o zaštiti potrošača pošaljite putem e-pošte na: info@moj-oblak-knjiga.com

 

Odredbe privatnosti

Na internetskim stranicama kluba pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga koristimo kolačiće kako bi poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili online naručivanje naših proizvoda.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalu posjetitelja naših internetskih stranica. Oni omogućuju prepoznavanje korisnika pri ponovnom posjetu stranici, a služe u analitičke svrhe.

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca: ime i prezime, adresa, mjesto i država stanovanja, broj mobitela i adresa e-pošte.

Klub pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga se obvezuje da će osobne podatke kupaca iz obrazaca prijave na newsletter, učlanjenja u klub i narudžbe, koristiti isključivo u svrhu dostave naručenih e-knjiga i drugih proizvoda, te obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.

Moj Oblak Knjiga neće davati osobne podatke Kupca trećim stranama, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon.

Svi podaci o kupcima su dostupni isključivo ovlaštenim djelatnicima kluba pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga, kojima su nužni za poslove otpreme elekroničkih ili fizičkih proizvoda ili slanja obavijesti. Svi naši djelatnici su odgovorni za poštivanje zaštite privatnosti članova kluba i kupaca u skladu s GDPR direktivom Europske unije.

Moj Oblak Knjiga se obavezuje štititi osobne podatke članova kluba i kupaca. Prikupljamo samo osnovne podatke o članovima i kupcima, neophodne za funkcioniranje internetske stranice, pripremu i objavu literarnih autorskih djela ili isporuku naručenih e-knjiga i drugih proizvoda.

Klub pisaca i čitatelja Moj Oblak Knjiga informira svoje članove i kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, te redovito daje članovima i kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući i odluku o brisanju njihovih osobnih podataka s liste za slanje obavijesti.